Ördek Nasıl Pişirilir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ördek Nasıl Pişirilir?

Ördek nasıl pişirilir, Ördek çeşitli şekillerde pişirilebilir. Ördeğin eti tavuk eti gibi kolay pişmediği için biraz zaman alır. Etin pişirilme şeklide çok önemlidir. Etin sert kalmaması için iyi şekilde pişirilmesi lazım.


Çeşit Çeşit Tariflerle Ördek Nasıl Pişirilir?

  • Fırında ördek
  • Ördek ızgarası
  • Ördek kızartması
  • Fırında mantarlı ördek

Fırında Ördek



Malzemeleri
  • 1 adet orta boy ördek
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet orta boy soğan
Hazırlanışı: İlk önce ördeğin derisi bıçak yardımı ile soyulur ve soğuk su ile temiz bir şekilde yıkanır. Ördeğin içine ve dışına tuz sürülür ayrı bir kap içerisinde soya sosu, rendelenmiş soğan ve sirke karıştırılır. Bu karışımda tuzlanmış ördeğin içine ve dışına iyice sürülür. Bir saat kadar bu karışımla birlikte ördek dinlendirilir. Bu süre sonunda ördek uygun bir kaba konur ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında belli bir süre pişirilir. Yaklaşık olarak 1 saat kadar pişirilen ördek fırından çıkarılır ve üzeri alüminyum folyo ile kapatılır ve bu sıra fırının ısısı 180 dereceye düşürülür tekrar fırına atılır. Bir saat daha pişirilir ve servis edilir.


Ördek Izgarası


Malzemeleri
  • 1 orta boy ördek
  • 3 adet soğan
  • 1 su bardağı un
Hazırlanışı: Ayıklanmış ve ütülenmiş olan ördeğin boynunu omuzları hizasında kesiniz. Kesilen yeri örtmek için boynun derisini kesmeyip bırakın öylece sonra kanat uçlarını kesin un ile iyice ovarak kokusu gidinceye kadar iyice yıkayınız. Soğanları rendeleyip temiz bir beyaz tülbendin içine alıp soğanın suyunu çıkarın bu soğan suyu ile ördeğin içini ve dışını iyice buladıktan sonra bir saat boyunca bu şekilde bekletelim. Bir saat sonunda ördeğin içini tuzlayıp iğneyi sağ bacağının etinden geçirerek açılan yerlerin derilerini birleştirip dikiniz. Yalnız kanatlarını düzgün sararak sol bacağına geçirerek ipliği oradan geri çeviriniz. İki ucu birleştirilip kuvvetli bir düğüm yapılır. Uygun bir şişe takılarak çevire çevire ağır ağır pişirilir.


Ördek Kızartması


Malzemeleri
  • 1 orta boy ördek
  • 20 mürdüm eriği
  • 6 adet orta boy elma
  • 1 kahve fincanı un
  • Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı: Mürdüm eriği ve elma soyulup ayıklandıktan sonra küçük küçük doğrayın. Bunlar temizlenmiş yıkanmış ördeğin içine güzelce doldurulur. Uygun bir tencerenin içine alınıp fırına sürülür. İki veya üç saat kadar pişirilir. Etin pişme durumuna göre ayarlanır bu süre. Fırından çıktıktan sonra suyunu ayırın içine biraz tuz ve bir kahve fincanı unu katıp koyulaştırın. Hazırlanan bu sosu ördekle birlikte servis ediniz.


Fırında Mantarlı Ördek


Malzemeleri
  • 1 adet temizlenmiş ördek
  • Yarım kilo kültür mantarı
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet çarliston biber
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
Hazırlanışı: Önce ördeğin içine konulacak malzemeleri bir kapta hazırlıyoruz. İri iri doğranmış mantar, soğan daha sonra sarımsakları bütün olarak direk koyuyoruz. Çarliston biberi de iri iri doğrayıp içine kattıktan sonra tuzunu ve karabiberini de ekliyoruz. Bunlar iyice harmanlandıktan sonra suda iyice yıkanmış olan ördeğin içi bu karışımla doldurulur ve malzemeler dökülmesin diye temiz bir iplikle dikilir. 200 derece fırında 1 saat 30 dakika pişiriyoruz. Ördeğin nar gibi kızarmasını istiyorsak ya mayonez ya da yağ ve salça karışımı üzerine sürülebilir.

Ördek Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Boz Ördek Yayılışı

Boz Ördek Yayılışı

Yavru Ördek Ne Yer?

Yavru Ördek Ne Yer?

Ördek Eti Tarifi ve Malzemeleri

Ördek Eti Tarifi ve Malzemeleri

Editörün Seçtiği

Ördek Ne Yer?

Ördek Ne Yer?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yavru Ördek Türleri ve Özellikleri

Yavru Ördek Türleri ve Özellikleri

Ördekler Ne Yer

Ördekler Ne Yer

Ördek Nasıl Pişirilir?

Ördek Nasıl Pişirilir?

Ördek Balığı Türleri ve Özellikleri

Ördek Balığı Türleri ve Özellikleri

Mandarin Ördeği Türleri ve Özellikleri

Mandarin Ördeği Türleri ve Özellikleri

Güncel

Yaban Ördekleri Türleri ve Özellikleri

Yaban Ördekleri Türleri ve Özellikleri

Güncel

Evde Ördek Bakımı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Evde Ördek Bakımı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Güncel

Siyah Ördek Türleri ve Özellikleri

Siyah Ördek Türleri ve Özellikleri

Ördek Çiftleşmesinde Dölleme

Ördek Çiftleşmesinde Dölleme

Ördek Cinsleri Nelerdir?

Ördek Cinsleri Nelerdir?

Suna Ördeği Türleri ve Özellikleri

Suna Ördeği Türleri ve Özellikleri

Fiyu Ördek Türleri ve Özellikleri

Fiyu Ördek Türleri ve Özellikleri

Ördek Yumurtası Yenir  mi?

Ördek Yumurtası Yenir mi?

Pekin Ördeği Türleri ve Özellikleri

Pekin Ördeği Türleri ve Özellikleri

Deniz Ördeği Türleri ve Özellikleri

Deniz Ördeği Türleri ve Özellikleri

Deniz ördeği, karayı hiç görmeden aylar boyunca denizde kalabilirler. Yeşil baş büyüklüğündedir ve dalıcı bir tür ördektir. Aynı zamanda bantlı ördek ya da fırt[...]

Ördek Kuluçka ve Ördek Türleri

Ördek Kuluçka ve Ördek Türleri

Ördek Kuluçka, Ördeklerin farklı türden oluşan aile sayıları oldukça fazladır. Bizim yurdumuzda bulunan ördekler beyaz, sarı, siyah ve beyaz ördek ise evcil olarak kul[...]

Erkek Ördek Türleri ve Özellikleri

Erkek Ördek Türleri ve Özellikleri

Erkek ördek belirlenmesi, yetiştiricileri amaçlı cinsiyetlerini birbirlerinden ayırt etmek epeyce kolay olmayan bir iştir. Bariz özelliklerine İlgi ederek adam ya da dişi [...]

Mandarin Ördeği Yumurtası Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Mandarin Ördeği Yumurtası Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Mandarin ördeği yumurtası ördekgiller familyasından bir ırktır. Erkek ve dişi cinsleri arasında belirgin renk farklılığına sahip olan bu ördek türü orta boydadır. [...]

Yaban Ördeğinin Tüylerinin Özellikleri

Yaban Ördeğinin Tüylerinin Özellikleri

Yaban Ördeği, Ördek; (Lat. Anas) Kazsılar (Anseriformes) takımı, ördekgiller familyasından bir su kuşudur. Evcil ve yabani olan iki cinsi vardır. Kanatları üstünde ayn[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6