Fırında Ördek Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Fırında Ördek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ördek

Ördek, mutfaklarımızda sıkça karşılaşmadığımız bir lezzettir; ancak tatmaya değer olduğunu düşünüyorum. Daha önce hiç tatmadığım ve pişirilme yöntemini dahi bilmediğim bu lezzeti, geçtiğimiz yıl Kayseri'de ailemi ziyarete gittiğimde deneme şansı buldum. Ben çok beğendim ve herkesin de beğeneceğini düşünüyorum. Beğenmemizin sebebi, ördeklerin doğal ortamlarda ve doğal yiyeceklerle beslenip büyütülmüş olmaları olabilir. Bugüne kadar iki defa pişirme şansım oldu ve her iki deneyimimde de doğal ortamda yetişen ördek kullandım. Eğer çevrenizde organik ürünler satan bir çiftlik varsa, size de mutlaka tavsiye ederim. İki defa denediğim ve çok beğenilen fırında ördek tarifini sizlerle paylaşıyorum. Umarım deneme şansınız olur ve beğenirsiniz.

Fırında Ördek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir adet ördek
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir yemek kaşığından az biber salçası
  • Bir çay kaşığı safran
  • Bir tatlı kaşığı pul biber ve karabiber
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir yemek kaşığı yoğurt
  • İki adet iri boy patates
  • İki adet kırmızı kapya biber
  • 250 gram bezelye konservesi
  • 8-10 adet arpacık soğan
  • Bir tatlı kaşığı kekik

Fırında Ördek Nasıl Yapılır?

Öncelikle ördeği güzelce yıkayıp içini temizliyoruz. Ardından oda sıcaklığında bekletip yumuşattığımız tereyağını bir kaseye alıp içerisine salçayı, safranı, pul biberi, karabiberi, kekiği, tuzu ve yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız sosu, yıkayıp kuruttuğumuz ördeğin her yerine eşit miktarda sürüyoruz. Mümkünse derisini hafif kaldırıp altına da sürebilirsiniz. Soslanan ördeğin üzerine streç film kapatıp buzdolabında 4 saat bekletiyoruz. Buzdolabında beklettiğimiz ördeği dolaptan alıp üzerine alüminyum folyo ile kapatıp 200 derece fırına sürüyoruz. Bu şekilde bir saat kadar pişirdikten sonra iri elma dilimleri halinde kestiğimiz patatesleri, dörde böldüğümüz biberleri ve kabuklarını soyduğumuz arpacık soğanlarını, içine bezelyeyi de koyup ördekten kalan sosla karıştırıyoruz. Bu karışımı bir saat pişen ördeğin etrafına diziyoruz. Suyunu bırakan ördeğin suyu ile bu malzemeler de pişiyor. Folyoyu tekrar kapatıp 15-20 dakika daha bu şekilde pişirip sebzelerin de pişmesini sağlıyoruz. Daha sonra folyoyu açıp, ördeğin üzerinin nar gibi kızarmasını sağlıyoruz. Fırında pişen ördeği şık bir servis tabağına alıp, kenarında pişen sebzeleri de aynı şekilde tabağın yanına dizerek pilav ve salata eşliğinde sunum yapabilirsiniz. Fırında ördek tarifini beğeneceğinizi umuyorum. Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ördek Ne Yer?

Ördek Ne Yer?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Beyaz Ördek Türleri ve Özellikleri

Beyaz Ördek Türleri ve Özellikleri

Ülkemizdeki Ördek Irkları

Ülkemizdeki Ördek Irkları

Ördek Çiftleşmesinde Dölleme

Ördek Çiftleşmesinde Dölleme

Ördek Yumurtası Faydaları Özellikleri ve Kullanımı

Ördek Yumurtası Faydaları Özellikleri ve Kullanımı

Ördek Nasıl Pişirilir?

Ördek Nasıl Pişirilir?

Güncel

Yaban Ördeğinin Tüylerinin Özellikleri

Yaban Ördeğinin Tüylerinin Özellikleri

Güncel

Ördek Türleri ve Özellikleri

Ördek Türleri ve Özellikleri

Güncel

Fırında Ördek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ördek Tarifi ve Malzemeleri